Sok diskusi masalah Ujung Genteng

41 Responses to “Pariwisata”


  1. Saya dilahirkan di kampung cijorong desa bojongsari kecamatan jampangkulon. saat ini saya tinggal dibandung berama keluarga, karena saya mendapatkan istri orang bandung, tepatnya orang kebaktian kiaracondong.Saya adalah asli orang jampangkulon. dan mengenyam pendidikan dibandung. Dan saat ini Profesi saya sebagai Design Graphics, dan sebagai penguasaha percetakan yang berkantor di jl. Sariindah II No. 5 Kebaktian Bandung.


    1. Wilujeung tepang kang..,
      saya asli Desa Bojong Genteng Kec. Jampang Kulon,.🙂


  2. Jampangkulon adalah kota nan indah,Tuhan memberikan keindahan yang tak terhingga,Jampangkulon tak sekedar sebuah kota Santri tapi Kota Yang bermartabat,Nun jauh dari kota sukabumi. Jampangkulon yang berpengahasilan Mayoritas dari pertanian,perkebunan, dan hasil kelautan(Hasil dan para nelayan).Jampangkulon banyak dikonotasikan sebuah daerah yang banyak ilmu hitam,atau jelasnya orang banyak berkata bahwa jampangkulon adalah daerah teluh atau santet, itu adalah pandangan negatif karena menurut saya semua daerah akan pasti memiliki hal-hal seperti itu.Dan itu hanya karena sebuah bahasa yang sudah baku untuk sebuah daerah.Sekali lagi saya perjelas bahwa Jampangkulon adalah sebuah daerah yang oleh tuhan diciptakan nan indah,daerah yang masih natural, belum terjamah oleh orang-orang kotor,jelasnya tidak dipenghuni orang orang yang berjiwa pengecut dan bejat, banyak sekali orang – orang jampangkulon yang sudah sukses, atau menjadi pejabat di daerah lain, dan meraka tak lupa akan daerahnya sendiri, juga banyak yang sudah menjadi orang terkenal berjiwa bijak dan berilmu.Saya adalah asli orang Jampangkulon, dilahirkan disebuah kampung yang masih tradisional tapi berilmu konvensional.Kampung Cijorong tepatnya di RT. 01 RW. 06 Desa Bojongsari Kecamatan Jampangkulon. di Tahun 1976. Tahun 1995 Lulus SMA saya meneruskan ilmu Komputer di sebuah Lembaga Pendidikan di Bandung, Dan sekarang Berprofesi sebagai Design Graphics dan sebagai pengusaha percetakan ASSHAB & AURA GRAFIKA.Dan Walaupun saya tinggal dibandung, Dengan sehat dan sadar Saya adalah putra Asli Cijorong Jampangkulon.

    1. mumin rifai Says:

      damang rud?


  3. RUDI HERYANTO (ASSHAB & AURA GRAFIKA)
    Alamat Bandung:
    Jl.SariIndah II No.5 Kebaktian Kiaracondong
    Telp. 0227277296/91272623/70906774/08812211694

  4. Yusup Says:

    wilujeng tepang kang Rudi….

  5. Tutang Says:

    Kunjungi alamat ini jika Ana ingin kaya

    http://misterdolar.blogspot.com

  6. adioss Says:

    kang rudi/komar masih inget teu ka uing yeu…h, mun ngaku urang cijorong balik atuh.

  7. yudi Says:

    TELUH ATAU SANTET,
    Menurut saya etateh ilmu HIGH TECHNOLOGY,
    Amazing, saya pengen bisa tapi saya pengen mempelajari, HOW IT COULD BE ?
    saya berharap JAMPANG is JAMPANG without any other thing, jadi orang luar yang datang tau bahwa itu JAMPANG dan saya berharap pariwisata jampang tetap utuh dengan menjaga lingkungan terutama HUTAN, MASIH ADAKAH HUTAN DI JAMPANG seperti 20 – 30 thn lalu, saya suka PASIR PIRING
    it was beatiful, but NOW, HOW ?
    saya benar2 prihatin,
    saya urang bojong lopang,
    lulus STMN 93 bergelut dibidang auto insert dan SMT

  8. iwan sugriwan Says:

    eit, aya dua tatangi ning, kang rudi sareng adioss, ari kang rudi mah puguh, selain senior oge guru sim kuring. tapi ke… ke… ari adioss saha? pan ari nu ngaku ti cijorong mah sadayanage aya embel-emel adios? he…3x piss kang pisss… pasti lah urang cijorong.

    pesen ti simkuring mah, ‘sing inget kana purwadaksi, tong lali kana temah wadi’

    1. nandi Says:

      kenal sareung iwan sugriawan teu? eta babaturan abdi kang..! kade ulah paroho ka lembur sorangan nya..muh uih urang ngaliwet ka genteng ke kuabdi d traktir sadayana

    2. nandi Says:

      ka abdi emut teu nu jangkung tea..

  9. Andri Mauladi Says:

    Ngiringan Ah…
    Manawi teh saha, pas ditinggali teh aya tatanggi(alhamdulillah) muhun pan antara leuwinanggung sareng cijorong teh kalintang tiasa di jugjug ku jalan kaki..


  10. Aduh mani sono ka leumbur jampang kulon indung abdi asli jampang kolon di ciawi tali ari ka sawahmah ka ciboda( cinangeun ) anu bade ka teugal buleud ka minajaya walungan cikaso bisa oge ka panggumbahan / ujung genteng , kantos aya keluarga besar jampang kulon dugi perkumpulan dan arisan nuju aya boss almarhum bos dambri pak h samsudin , pak h mucktar mantan guru besar unpas ,kantos uih mudik oge gratis ti dambri langsung ka tempat penyu piknik hanyakalna ayeuna kamana inehong -inehong sesepuhna malah dugi ka jakarta bergabung malah loba dulur-dulur anu poekeun obor teu warawuh ….., hayu ulang hurungkeun deui eta obor tong hilap jampang kulon leumbur urang ………………

  11. mumin rifai Says:

    askum…..Rud maneh kaman wae…sono pisan..hubungi urang ya!!!!

  12. Jhon Adiguna Says:

    Bagja pisan kangge sadayana urang jampang, salam baktos ti simkuring kasadayana…

  13. sylvi Says:

    jadi penasaran banget..ada yang bisa kirimin foto daerah jampang gak ke emailku?? terimakasih….
    oya apa bedanya daerah jampang dan jampangkulon???

    1. mulia amiruddin Says:

      jampang itu ada 3, jampangkulon, jampang tengah dan jampang wetan

  14. asep cickmat Says:

    salam kenal nya kasadayana….

    aya urang jampang anu linggih di cilegon teu..?

    kangokang yusup upami aya foto-foto anu anyar tiasa diposting deui atuh nya…

    salam,
    anak jampang asli..ce-ileh….

  15. yanto Says:

    Pak Rudy, jampang kulon memang bagus thn 92 saya pernah ke cijorong belum ada listrik, saya pernah mau ngelamar tetangga mas Rudy mungkin mas Rudy kenal keluarga pak Sujana ee..udah dikawinin duluan.. Mas Rudy setahu saya kalo mau ke cijorong naik ojek ya..tempatnya masih alami kapan-kapan mau ke pantai ujunggentengnya..salut utk jampang kulon luar biasa..

    1. nandi Says:

      sekarang mah udah masuk listrik kang..kan bp lurahnya babaturan kang rudi…

  16. bagja Says:

    saya asli jampangkulon
    daerah ciparay cibungur
    skarang di bandung
    i think,jampangkulon is beautiful place

  17. anwar Says:

    sy asli jampangkulon daerah pamoyanan sekarang ngumbara ka cilacap jateng…. sono hayang balik…………..

  18. anwar Says:

    upami boleh tahu kang rudi putranya siapa…? rerencangan ngojeg (Kapungkur)abdi seur di cijorong….. nepangken upami bapak urang Bp MUDIN

    1. ade tea Says:

      nepang keun kasadayana simkurung asli tijampangkulon tidesa bojong sari, kpg leuwinanggung,dupi ayeunamah nuju ngumara di Jakarta, punten ka kang anwar asa2 kenal, kepriwe kabare kang, aja klalen mulih disit lebaran gawa tempe mendoan karo udud meyan hehehehehe…

      1. nandi Says:

        ojo lali gorengnya kang..


  19. Kamaran atuh nya. Marudik moal. Sepi deh, Deris ama Yusup juga menghilang. Seingat saya Deris dah kerja di Puskesmas ya, kalau Yusup dah jadi penguasaha ya. Sukses deh.

  20. socha indra permana Says:

    sampurasun,,,sadulur kami nu ahung,,,kami asli tijampang kulon,,palebahna cibodas,,numut sajarah karuhun sunda wiwitan,,nami jampang teh di candak ti hiji nami batara panguasa pajajaran kulon,,tur cikal bakal atw karuhun urang,,BATARA GURU MURBAWISESA DIJAMPANG…jampang kantos nanjeur dibawah YANG RUMUHUN BUNISORA /BOROSNGORA/PRABU JAMPANG MANGGUNG/ PRABU KUDA LALEAN..anu linggih dicaringin kurung nu parat ka kuta maneuh,,jaman kompeni ge jampang manggung brontak dibawah SYECH HAJI PERWATASARI..nu makomna di dayeuh luluh cilacap…tur raja pajajaran trakhir ge titirahna tatapana dijampang PRABU SEDA NUSIA MULYA/ BATARA DENUH (tgl buleud)..jampang manggung ti ujung kulon dugi ka cilacap dibawah SYECH PRABU GENTAR BUMI..makomna dikarang hawu..

  21. Anonymous Says:

    asslamu’alaikum
    hapunten kasadayana abdi asli urang jampang …
    abdi bade tumaros ?
    apa bener di jampangkulon aya nu namina kayu garu ?

  22. ilham Cahya (gomay) Says:

    LIke it To jampangkulon
    bumi ka banggaan abdi🙂

  23. nandi Says:

    MUHUN ABDI OGE NEPANGKEUN URANG TALAGASARI EUY…! AYEUNA NGUMBARA DI JAKARTA. NANDI TEA ANU JANGKUNG BUDAK WA DADANG(ALM)

  24. nandi Says:

    KANG RUDI KASIH KIAT LAMUN BUKA PERCETAKAN MODALNA AGEUNG TEU? ABDI BADE NYOBIAN USAHA NYALIRA..TOS BOSEN DAMEL DI PT SALAM TI NANDI TALAGA..

    1. mulia amiruddin Says:

      MANTOG MANTOG MANTOG YU KAJAMPANG


  25. Nepangkeun Abdi oge urang jampang tepatnamah di daerah cidilog Jampang Kidul Ayena Ngumbara di JAkarta

    1. Anonymous Says:

      Saya orang jampang kidul dari desa hegar mulya sekarang di palembang Hamdani Mahpud Marzuki

  26. deris Says:

    heuuhhhhh atuhhhhh by ogeee by oge rank ci seumpur ari kang rudi urank ci joronkkk mahhhhhhhh @rudi

    teu ngarti a ieu tehhhhh teumpat pali naonddd doihhhhhhh hahahahhahahahah
    kangeun k jampank duhhhhhhhhhh @ a yusup

  27. zeelia Says:

    orang tua saya orang pamoyanan,ibu dr ciranji…skrng saya di balikpapan,kaltim…salam kenal smuanya…

  28. mulia amiruddin Says:

    marantog atuh euy …ngalumarateh aranteng teuing, ulahpoho purwadaksi ka jampangkulon…aya laguna loh JAMPANG TANDANG.YOUTUBE

  29. dasep Says:

    enya nya jadi sok wararaas ari inget ka sarakan tempat urang keur burey baheula ayeuna geus paburincay ngajalanan jalan na sewang sewang, JAMPANG MANGGUNG !

  30. Anonymous Says:

    Salam SEHAT ka SADAYANA:
    Sim kuring Pudin(oje)
    Asli bandung turunan garut.
    Mun ngonrol jampang mah Abdi ge BEUTaaaaaaaaaaaaaaaHHHHH pisan.
    Abi ngumara JAMPANG da kengeng Bojo Urang NAGRAKSARi/CiPAWARANG.
    3 minggon sakali uih kajampangna.
    Maeuya ari URANG jampang nu ASLi na jarang mulang.
    Demen wae nu ngumbara ka jampang beutah tur hese mopokeun.
    Hayu ah iraha2 urang MULANG babareungan KA JAMPANG,

  31. yogi dinanjar Says:

    salam baktos kasadayana,,,abdi yogi asli jampang kulon cikarang,,,mung toslami domisili di bandung…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s