Blog ini dikelola untuk wadah teman-teman yang ingin sharing khususnya yang berhubungan dengan daerah Jampangkulon, Sukabumi. Bagi teman-teman di perantauan, ditunggu sharing dan pengalamannya.

Mudah-mudahan dengan blog ini komunikasi diantara sesama orang Jampangkulon, baik yang ada di perantauan maupun yang ada di Jampangkulon bisa terjalin. Untuk itu saya berharap blog ini dimanfaatkan sebaik-baiknya.

Jika blog ini banyak yang memanfaatkan insya Allah saya akan siapkan blog professional. Artinya sewa hosting dan beli domain di luar.

Salam,

Pengelola

Yusup dan Deris

171 Responses to “Jampang”

  1. urang lembur Says:

    Punten ka akang moderator, kumaha upami anu nge-post tulisan di blog ieu teh terbuka kanggo umum (urang jampang anu sanesna oge), supados tema sareng gaya tulisanna langkung beragam?. Bahan tulisanna tiasa dikirim via email kang moderator panginten?, kumaha panuju teu?

    nuhun

  2. jpkl Says:

    Bebas, silahkan pak. Untuk, silahkan hubungi kang Yusup sareng kang Deris

    1. dedi ferdiansyah Says:

      aduuuh jd kangen berat k jampang.kenalkeun nami dedi ferdiansyah alumnni smp n 1 jpk kulon thn 1993.tos lami pisan teu pendak sareng rerencangan..iraha atuh aya acara reunian?alhamdulillah tos 10 thn bisnis properti di ibu kota..

  3. Yusup Says:

    untuk urang lembur, mangga ceck emailna kanggo konfirmasi di pajampangan.
    pami satuju tina sagala batasana, hayu urang sami-sami mugar pajampangan.

  4. Asepsajah Says:

    Sampurasun…

    Punten ah ngiringan…

    Sae yeuh blog teh, asa janten emut kalembur abdi di majalengka.

    Kaleresan aya urang jampang, punten sanes culangung, ieu mah bakating kupanasaran. Upami abdi nguping Jampang teh sok langsung emut kana Santet/Teluh.

    Bayangan teh dijampang seuerr tukang teluh, saleresna kitu gossip dilembur abdi mah. manawi pasihan terang naha kumaha tateh perkawis teluh di jampang, naha aya keneh atau cuma mitos?

    Hatur Nuhun

    Asep Sajah

  5. iwan/Wanto Says:

    Hatur nuhun ka kang Yusup sareng kang Deris tos kreatif ngabuka wahana kango silaturahmi khusus urang jampang sareng umumna kasadayana…..kawit teh timana atuh kang yusup..? iwan/wanto asal ti buniasih/perumahan tegalbuleud ayena aya dipangumbaran…..

    sok atuh urang jampang urang gabung didie…

  6. Yusup Says:

    Kanggo kang Asep Saja, santet???? kapungkur mah emang marak, saurna…. ku maegi simkuring tos benta dina jaman nu tos rada caang, janteun tos teu aya siganamah…

    kang wanto abdi asli urang jampang tepatna di cinagen, bojongsari

  7. Tutang Says:

    Pada pulang kampung moal yeuh? Lebaran urang kumpul yuk

  8. Iwan/Wanto Says:

    mudik…mudik….
    hayu urang mudik urang pakidulan…

  9. Iwan/Wanto Says:

    kang deris bade tumaros…..sim kuring ngadamel webblog, supaya muncul di mesin pencari/google kumaha nya…?ngarah tenar lah urang jampang teh..ulah disebut loba santet wae….padahal tukang santet di jmpg/pakidulan amat di cari….dibasmi

    thanks

  10. sri hari murni Says:

    Assalamu’alaikum wr.wb.

    punten ah bade ngiringan…., mudah2an ieu webblog janten ajang silaturahmi orang2 pajampangan.
    nepangkeun, abdi sri hari murni, lahir dan besar di jampang (surade termasuk jampang jg kan?), alumni SMUN jampang kulon lulus tahun 1997 teras kuliah di IPB. ayena nuju ngumbara di kota metropolitan Jakarta.

    itu dulu aja untuk perkenalan….

    wassalam,

  11. Iwan/Wanto Says:

    Ka para alumni SMU th ’98 khususna kelas bahasa..yu ah urang ngumpul etang-etang reunian…….kang deris…pami kenal ka alumni SMU ’98, pang nepangken iwan kituh nya……..teh sri murni ayena di jakartana dimana, iwan aya di bintaro…..e-mail setyawan2000id@yahoo.com atanapi iwan_mgk@akibosch.com atanapi kunjungi http://urang-jampang.blogspot.com/ atanapi oge http://setyawan2000id.wordpress.com/

    urang silaturahmi……..

  12. yusup Says:

    muhun sok para alumni ti angkatan sabaraha wae mangga janteunkeun ieu blog kanggo silaturahmi sareng tuker pikiran… nepangkeun abdi angkatan 99

    1. ujangmulyadi Says:

      kang yusup abdi ujang,kmaha damang tyasa pnginten ngiringan..assalamu’alaikum ksadaya urang jampang.

  13. odegtea Says:

    pribados mah alumni tahun 97 an. ari kang iwan teh anu timana tea nya?

  14. Tutang Says:

    Saya mah bukan alumni SMU Jampang, karena waktu saya di Jampang SMP saja hany ada 1 (SMPN Jampagkulon), belum ada SMA, jadi ya hidrah lah ka Kota.

    Saya hanya SD, dan SMP saja di Jampang, selebihnya di Bogor dan di Jakarta

    Salam,
    Tutang

  15. odegtea Says:

    Sri H.M , emmh perasaan pernah tau… 10 12 taon yang lalu….angkatan 97-an. jaman2nya CutBray yah.. he..he.
    kalo masih ABG panggilan saya mah VIKUN. pang ngetopna di jamana.. kumaha emut?

    1. Anonymous Says:

      apan sebutan PIKUN kuring anu ngasih…poho nya? nandi anu jangkung tea…

  16. yusup Says:

    ayo siapa yang sudah merencanakan mudik ke jampang????

  17. Iwan Says:

    Kang ode pami iwan urang buniasih-tegalbuleud, ayena nuju di bintaro damel….

  18. toes Says:

    salam kenal we kasadayana ti simkuring anu nuju kuli di DUBAI EMIRAT,abdi urang desa ciemas mudah2an we kapayuna daerah jampang teh rada di perhatikeun ku pamarentah atuh nya,atuh mun tiasamah janten kabupaten atuh jampang teh,satuju teu

    1. Anonymous Says:

      jadi tki euy…atos kerja di indonesia wae ntar di siksa juragan lagi..

  19. Anonymous Says:

    Kuring alumni 2001

  20. daniel Says:

    lam kenal kggo smwa warga jampang…

    Ada yg tertarik meringkus blog2 bajakan yg mengatasnamakan sekolah2?
    Saran & kritik diantos lewat emailna..
    Nuhun…
    (daniel-alumni 2001)

  21. hayday Says:

    asalamualaikum kasadayana…
    oh..enya..
    abdi oge gaduh forum..di website http://jampangkulon.site40.net
    kanggo ngubaran kangen kajampang
    mangga atuh mampir diantos..
    kanggo silatuhrahmi…

  22. asep jhoni Says:

    urang jampang cing isterina atuh tampilkeun jeng hp na …

  23. asep jhoni Says:

    saya alumni sma jampang kulon th 86 an…..kalau ada yang buka ieu hub sya di 0815 8809 573….kamarana nya babaturan cenah di jakarta tapi geus harese komunikasi….bisi aya urang jamp-surade…tlp euy!! saya digawe di pulau seribu..hatur nuhun… nya

    1. Anonymous Says:

      aya dadang tulang kenal teu?

  24. rachmat_hidayat Says:

    hatur nuhun kang abi orang cikawung sirnasari, surde

  25. xmet_ross Says:

    w sd,sltp di jampang stm d sukabumi stm taman siswa 62 top bgt deeh w dah lma ga plg k jampang gmna skr jampang dah rame loom ya soalnya w dah 6 th ga plg k tmpt lhr w mudah2 jampang tambah maju, mungkin suatu saat w plg k kampung tercinta…
    buat anak alumni tamsis 62 sukabumi yg ada di daerah jampang kulon kpn bisa kumpul2x….


  26. Hutan Pasir piring Sukabumi selatan, yang sebelum tahun 2003 lalu sangat disegani karena kelebatannya, kini tinggal sejarah. Sisa-sisa penebangan liar itu kini terlihat jelas dari bukit-bukit gundul yang telah bersiap untuk longsor. Pohon-pohon yang tersisa yang tinggal beberapa itu pun, saat ini tidak luput dari penebangan. Penebang-penebang itu dengan leluasa menggergaji, memotong, membelah, dan mengangkut batang-batang pohon segar yang rimbun dengan dedaunan, yang tumbuh dipinggir-pinggir jalan dan menjadi penopang jalan raya Sukabumi-Jampang kulon-Surade.

    http://forum.upi.edu/v3/index.php/page,114.html

  27. deni mulana Says:

    sampurasun…
    Abdi bade nepangkeun asli ti jampang persisna kp.galumpit alumni sma jpk th.93.bingah pisan menak ieu website,mudah mudahan saalit seueurna aya rerencangan anu terang ka abdi jeung masih apaleun”kitu meureun”.hayu urang ramekeun blok ieu!!!ulah nginung kana jampang jago betawi ayeunamah,kudu jadi jampang jago di sagala rupi,heueuh teu? sakitu heula lain waktos urang ngacaprak deui.poho euy urang gawe jadi angkatan cai.mudah2an aya anu rek nuturkeun tapi kudu kuat ngojayna lah.tapi urang percaya ka urang jampang mah.

  28. rio Says:

    wuih mangga dikawitan ah angkatan 200 yeuh, hayu ah ngariung didieu….

  29. rio Says:

    angkatan 2000 maksudnya teh he…., sok2….haturan ka sadayana

  30. rio Says:

    teu lulus nyeta daftar ka angkatan cai teh kang

  31. Anonymous Says:

    NgIRINg nimbrung ah! Kang aBDI oGe sami alumNi tamsis 2007 bumi aBDI di cinagen tea!! Upami kerSA KApan2 linGgIh we ka roROmpok sim aBdi.

  32. yusup Says:

    Wilujeung tahun baru 2009, mugi tiasa langkung sukses kasadaya wargi ti jampang, tong hilap pikeun ngadukung kana pamekaran Jampangkulon pikeun kemajuan balarea….

  33. Tatay Says:

    wey ada cerita seru nih seputar CPNS tw bener apa nggak tuh…..
    http://kebobrokan.wordpress.com/


  34. Hahaha, pada kemana nih orang kidul?


  35. Assalamu’alaikum

    Mohon dukungan dan do’a restu dari seluruh warga jampangkulon dan sekitarnya, dalam pemilihan caleg Dapil 3 Kabupaten Sukabumi

    terimakasih

  36. deny Says:

    kang yusup kumaha damang abdi sih sanes urang jampang pun bapa asli urang jampang abdi ayeuna di batam nuju kangen iye teh kang ka kampung buyut di curug hilir eta deu kanggo mang igan kumaha damang kitu tos lami pisan te patepang LINDA HERMAWATI KUMAHA DAMANG KITU

  37. Wb Says:

    Sampurasun, nepangkeun ka sakumna urang Jampang.Kang anu ngageugeuh blog, ngiringan nyuanten ah!
    Muhun nya pami diemut sareng ditalungtik deui sacara taliti. Teu lepat pisan yen daerah urang, Pajampangan ngagaduhan potensi anu kacida hade na. Lebar mun saukur jadi goretan na kertas humgkul mah. Kedah aya langkah konkrit kango mulasara na supados daerah jampang janten daerah anu maju dina sagla bidang. Sareng ngawujudkeun daerah jampang janten Kabupaten teu dina wacana hungkul. Tapi ngawujud sareng ngabukti.
    Kango IPA I SMANJAK taun 2007 geura atoakeun narungtut elmuna, pami tos jembar tong hilap ka lemah cai, Jampang Kulon tea. Hayu…batur urang wangun Jampang Julon!!!!!
    Ka Guru SAMNJAK, terus ronjatkeun kualitas ngawulang na. Supados SMANJAK jaya terus. Kango Ibu Bety, hatur nuhun tos janten inspirasi kango abdi terutami sareng rerencangan pada umum na. Hatur nuhun………………….
    Jampng Makalangan!!!1

  38. Tutang Says:

    Selamat kang Aden, ajak-ajak atuh jadi bobotoh

  39. hilma Says:

    Kumaha damang kang …?

  40. Tutang Says:

    Dukung ku urang sadaya nya, mudah-mudahan kalau udah jadi wakil rakyat supaya bersuara, tapi jangan ASBUN nya

  41. Yusup Says:

    Satuju, mr $ kmh damang?

    1. dedi ferdiansyah Says:

      punten ngiring ngaramekeun..kanggo alumni snp n 1 jpk kulon thn 1993 ,hubungi k nmr abdi 082124669752,087820858061,021-28833819.

  42. purple Says:

    salam kenal sadayana,

    abdi bukan urang jampang, tapi ingin kenal kebudayaan jampang. karena pernah kenal dengan salah seorang dari jampang. terutama masalah adat. yang bersangkutan dengan hukum jual beli. apa benar jika seseorang memberikan uang adat kepada orang daerah jampang, untuk sebuah transaksi jual beli. jika si orang jampang tersebut mengingkari isi dari perjanjian tersebut (entah waktu pertemuan, syarat dan lain2). maka sipemberi uang adat berhak atas barang milik si orang jampang. apa bisa dituntut secara hukum adat? karena perjanjian tersebut dibuat diatas materai. walaupun jika yang melakukan salah satu sesepuh dari jampang surade, bisa dituntut? karena daerah jampang surade terkenal dengan ilmu hitam, terkadang orang yg mau melakukan bisnis dengan orang jampang jadi mikir2. adakah sesepuh yang bisa berposisi netral untuk menyelesaikan permasalahan antara orang dari luar jampang dengan orang jampang? sehingga bisa menciptakan cara yang baik dalam menyelesaikan suatu permasalahan tersebut. sekian terimakasih.

  43. Yusup Says:

    Purple, perlu saya jelaskan bahwa orang jampang sudah mengikuti hukum negara sejak lama, jadi apapun bentuk perjanjian,pernyataan, jual beli dan lainya asal sesuai kesepakatan bersama dan sesuai koridor hukum negara maka hukum adat tidak bisa d jadikan alasan dlm bentuk apapun, karena memang jampang secara integritas hukum negara tidak d tetapkan sebagai tanah adat seperti kampung naga dan tanah baduy atau tanah adat lainya, jika anda dlm melakukan kemitraan dgn orng jampang dan ada permsalahan maka kedua belah pihak bs mnylskan lewat jalur hukum. Intinya jampang sudah lama terbuka, dan mslh santet itu hanya kisah silam yg sdh lama ditinggal kan, meski msh ada secuil orng yg msh memilikinya.

  44. noname Says:

    singkatna mah orang jampang ayeunamah tos modern. mun motor bahro seueur keneh…

  45. Tutang Says:

    Sekarang kita tinggal mengembangkan, memajukan dan ngamumule kabudayaan urang sadaya. Sok atuh kapan kita bisa ketemuan? Kalau memungkinkan kita adakan pertemuan orang-orang Jampang, bisa di Bogor, atau bisa juga di Sukabumu. Setuju? Coba atur jadwal sobaT

  46. Salsa Says:

    Ayo Kita dukung Ir. Aden Saripudin dari PPI (N0.14) dalam pemilihan caleg Dapil 3 Kabupaten Sukabumi. Mari Membangun Sukabumi Selatan.

  47. Bagus Bro Says:

    Siplah mudah-mudahan kang aden jadi Anggota Legislatif yang handal dan berbobot

  48. Dian Rahmat S Says:

    Urang jmpang kamarana yeuh araya keneh? di sebut aya teu katingali. disebut euweuh da asa loba keneh. hayu atuh urang ngahiji urang ngariung mungpulung bongkok ngaronjok. urang nyieun paguyuban urang jampang di jakarta jeung sakitarna. kumaha tah. di antos waleranana anu ngarasa urang jampang jeung ano boga ka cinta ka tempat kalahiran urang. wassalm. Kang Dian Rahmat Alumni SMUN JPK. 98.di Tlp.021-99654418.

  49. ijang as Says:

    tepangkeun abdi urang jampang linggihna pas pisan dipayuneun kacamatan jampang kulon.saurna jampang bade dijantenkeun kabupaten syukur pisan tah,nanging keudah diutamikeun heula teh lapangan padamelan tah sing seueur,ulah ngann ngojeg wae tah padameulan teh

  50. ijang as Says:

    tepangkeun abdi urang jampang linggihna pas pisan dipayuneun kacamatan jampang kulon.saurna jampang bade dijantenkeun kabupaten syukur pisan tah,nanging keudah diutamikeun heula teh lapangan padamelan sing seueur,ulah ngann ngojeg wae tah padameulan teh

  51. dede Says:

    Assalamu’alaikum
    Aha……..Aha……..!!
    jampang,….
    sok kapayun……..
    kumaha atuh piken ngamajuken eksistensi jampang teh,……………

  52. fazar Says:

    sory nea mau nanya, ni ma yusup yang punya talenta bukan????

  53. fazar Says:

    buat jawaban nya langsung aja via email yah!!!
    thank’s

  54. yusup Says:

    sumuhun kang

  55. Dian Rahmat S Says:

    Ayi yusuf, yeuh akang teh tinggal di jakarta, seur teu nya ari barudak jampang di jakarta? di antos teleponna teu araya. lain hoyong ngumpul di jakarta jeung barudak jampang urang nyieun paguyuban anak jampang. cing lapun aya no teloponna kirimkeun ka akang nya. ke ku akang di teleponan. ari telepon yusuf sabaraha? ke mun akang uih ka jampang bade silaturahmi ka bumi ayi. wassalam akang Dian RS.


    1. Abdi mah satuju pisan kang upami urang ngadamel paguyuban teh nepang keun nya Firman ti kp tegal panjang tel 021-95393945

  56. Yusup Says:

    mangga kang diantos pisan, kin no hp mah di emailken nya, di ants weh….. seuur pisan nu di jakarta teh, tapi teu acan kadata sadaya, termasuk nu salah sahiji ngelola ieu blog

  57. yudi Says:

    ngiring ngarojong,
    nepangkeun abdi urang bojonglopang,
    ngan linggih di bekasi,
    pokonamah abdi setuju pisan pami urang jampang teh ngahiji, abdi bade tumaros dupi markas na dimana

  58. Yusup Says:

    Markasmah teu acan aya, mung perwakilan tiap titik daerah tos seur kang

  59. Dian Rahmat S Says:

    Kang Yudi bekasina dimana? kumaha lamun markasna di jakarta pusat untuk sementara, kebetulan dikantor saya bisa dipakai pertemuan
    Alamatna: Ruko Atrium Senen Blok H-21 segitiga senen Jakarta Pusat.
    ayi Yusuf mana no telpna? di antos pisan ke ku akang di teleponan ti dieu barudak anu aya di jakarta khususna. coba urang ngadamel markasna di Jakarta pusat tadi alamatna, soalna mudah di jangkau ku kendaraan timanawae, di antos kituh nya ka barudak.
    wassalam.

  60. yudi Says:

    ari linggihna di cikarang,
    insya allah abi pami aya waktos bade ka sesen, hoyong kapendak kitu tah,
    pami aya info e-mail ka abdi atuh
    yudi@vs-i.com

  61. lis Says:

    sok atuh urang jampang nu di Jakarta geura ngagabung …. leuwih sae tiasa nyieun markas

  62. Dian Rahmat S Says:

    Punteun upami komentar teh atuh, ninggal keun no Hp, atawa tlp rumah, jadi bisa dihubungi, langsung, ulah ngan komentar atuh, nya, lamun di tlpmah mungkin cepet komunikasina, lewat internetmah lambat, berani komentar berani di hubungi, 99654418. Kang dian rahmat s.


    1. ICH ATUH ABDI MAH SIAP WAE KANG NEPANG KEUN FIRMAN TI KP PELOKSOK TEGAL PANJANG

  63. yudi Says:

    pami nga hubungi abdi mah langkung sae ngango e-mail janten langkung maknyus kitu, kumargi email na on line terus 24 jam, sok atuh pami aya acara pasihan info ka abdi

  64. 2303@1010 Says:

    Munhun manga urang jampang urang gabung, komo nuju ngumara ka jakarta, pribados ge nj di jakarta, ieu no.pribados 085724323098

  65. iwan Says:

    Muhun manga urang jampang urang gabung,komo nuju ngumara ka jakartamah,pribados iwan, nj di jakarta ieu no.pribados 085724323098, alunus SMAN Jampang kulon th ’98


    1. Linggih na di mana akang,kumaha tah umapi ngayakeun kopdar???di blog pajampangan.Nepangkeun Firman ti kp tegal panjang


      1. SISTEM OPERASI LINUX
        SEJARAH LINUX
        • Awalnya dibuat oleh mahasiswa Finladia yang bernama : Linus Tovalds
        • Inspirasi dari MINIX yaitu sistem UNIX kecil yang dikembangkan oleh Andrew
        Tanenbaum.
        • Agustus 1991 keluar LINUX versi 0.01
        • 5 Oktober 1991, Linus mengumumkan versi resmi LINUX yaitu versi 0.02 yang hanya
        dapat dijalankan SHELL BASH (GNU Bourne Again Shell) dan GCC (GNU C compiler).
        • Saat ini LINUX adalah sistem UNIX yang sangat lengkap, bisa digunakan untuk jaringan,
        pengembangan software, dan bahkan untuk pekerjaan sehari-hari.
        • LINUX bisa diperoleh dalam berbagai distribusi (sering disebut DISTRO).
        • DISTRO adalah bundel dari kernel LINUX, beserta sistem dasar LINUX, program
        instalasi, tools basic dan program-program lain yang bermanfaat sesuai dengan tujuan
        pembuatan DISTRO.
        Ada banyak sekali Distro Linux, diantaranya :
        • RedHat ; distribusi yang paling populer. Merupakan distribusi pertama yang diinstalasi dan
        pengoperasiannya mudah.
        • Debian ; distribusi yang mengutamakan kestabilan dan kehandalan mengorbankan aspek
        kemudahan dan kemutakhiran program.
        • Slackware ; merupakan distribusi yang pernah merajai dunia LINUX. Pada distro
        slackware, semua isinya adalah sudah teruji dan dianjurkan untuk menginstal dari source
        sehingga setiap program yang diinstall teroptimasi dengan sistem.
        • SuSe ; merupakan distribusi pertama yang instalasinya dapat menggunakan bahasa
        Indonesia.
        • Mandrake ; merupakan varian distro RedHAt yang dioptimasi untuk pentium
        • WinLinux ; distro yang dirancang untuk diinstall diatas partisi DOS (WINDOWS).
        WinLinux dibuat seakan-akan merupakan suatu program aplikasi under windows.
        • Dan masih banyak lagi; misalnya Ubuntu, …..
        REDIRECTION
        Redirection adalah suatu fasilitas shell yang memungkinkan hasil suatu perintah yang
        normalnya ke layar dipindahkan ke disk atau file.
        Tiga jenis pengalihan arah; yaitu :
        1. Pengalihan arah keluaran (output direction)
        2. Pengalihan arah pesan kesalahan (error direction)
        3. pengalihan arah masukan (input direction)
        FILE DESCRIPTOR
        Tiga buah file Descriptor standart selalu diciptakan oleh proses :
        a. 0 = keyboard (standart input)
        b. 1 = layar (standart output)
        c. 2 = layar (standart output)
        OUTPUT DIRECTION
        • Keluaran dari suatu perintah dikirimkan ke piranti yang disebut standard output
        • Pengalihan arah keluaran dilakukan dengan menggunakan simbol > dan >>
        SIMBOL
        KETERANGAN
        >
        Bila file belum ada, file akan diciptakan.
        Bila file sudah ada, isinya akan dihapus dan digantikan dengan keluaran dari
        perintah.
        >>
        Bila file belum ada, file akan diciptakan.
        Bila file sudah ada, keluaran dari perintah akan ditambahkan sesudah isi
        semula dari file tersebut.
        Contoh :
        $ cat file1 > file2
        → isi file2 akan berisi sama dengan file1
        $ cat file3 >> file2
        → isi file2 akan berisi sesuai dengan isi semula ditambah isi file3
        $ cat file1 file2 file3 file4 > file5
        → file berisi gabungan file1, file2, file3, dan file4.
        ERROR REDIRECTION
        • Suatu pesan kesalahan dikirim ke piranti yang disebut standard error
        • Standard error juga dapat dialihkan ke piranti lain.
        • Proses pengalihannya disebut error redirection
        Contoh :
        $ ls-l warna > warnaku2 > salah
        $ cat warnaku2
        – r w – r – – r – – 1 root root 1403 Mar 7 14 : 14
        $ cat salah
        Ls : warna : no such file
        INPUT REDIRECTION
        • Suatu pengalihan arah yang dikenakan terhadap standard input disebut input redirection
        • Simbol < digunakan sebagai simbol pengalihan arah masukan
        • Contoh ; perintah untuk melakukan operasi aritmatika yang membaca data dari standard
        input :
        $ bc
        7+5
        12
        Pemakai bisa mengatur agar perintha bc tidak membaca data dari keyboard melainkan
        membaca data dari file.
        $ cat hitung.txt
        7+5
        $ bc < hitung.txt
        12
        PIPELINE
        • Pipa adalah fasilitas yang memungkinkan untuk mengalihkan keluaran dari suatu perintah
        (standard ouput) menjadi masukan bagi perintah lain.
        • Pipeline (baris pipa) merupakan baris yang melibatkan simbol pipa ( | )
        $ who | sort | wc
        → baris pipa di atas menghasilkan :
        Keluaran who menjadi masukan bagi sort
        Keluaran sort menjadi masukan bagi wc
        FILTER
        • Merupakan perintah/program yang membaca data dari standard input dan memberikan hasil
        ke standard output.
        • Perintah yang bertindak sebagai filter yaitu :
        a. wc
        b. head
        c. tail
        d. nl
        e. cat
        f. grep
        g. short
        h. more
        i. tr
        a. wc ; merupakan program filter yang berguna untuk menghitung kata (-w), karakter (-c), dan
        baris (-l)
        Contoh :
        $ wc
        Saya sedang belajar
        LINUX tentang filter
        yaitu wc
        ^d
        2 4 48
        Ket. :
        2 : baris
        8 : kata
        48 : karakter
        b. Head
        $ cat warna.txt
        merah kuning
        hijau biru
        orange
        ^d
        $ wc-l warna.txt ↵
        3 warna.txt
        $ wc-w
        7 warna.txt
        • Memperoleh sejumlah baris dimulai dari baris yang pertama
        • Format :
        • Contoh :
        c. Tail
        head -[jumlah] [namafile]
        $ cat warna.txt
        Merah
        Kuning
        Hijau
        Biru
        Ungu
        Orange
        Jingga
        Hitam
        $ head -3 warna.txt ↵
        Merah
        Kuning
        Hijau
        • Untuk memperoleh sejumlah baris yang terakhir dari suatu file
        • Format :
        Dengan
        tail ±[n] [namafile]
        +n : ke-n hingga terakhir
        -n : n buah yang terakhir
        $ tail +6 warna.txt ↵
        Orange
        Jingga
        Hitam
        $ tail -5 warna.txt
        Biru
        Ungu
        Orange
        Jingga
        Hitam
        $ tail +6 warna.txt | nl
        1. Orange
        2. Jingga
        3. Hitam
        d. nl ; digunakan untuk menambahkan nomor baris terhadap suatu data.
        e. Grep (Globally search for regular expression and print them)
        • Berguna untuk memperoleh semua baris dari suatu file yang mengandung string tertentu.
        • Format :
        Pilihan :
        o –c
        o –l
        o –h
        o –n
        o –v
        grep [pilihan] pola [namafile]
        : hanya menampilkan jumlah baris
        : hanya menampilkan nama berkas
        : nama berkas tidak ikut dilampirkan
        : nomor baris yang ditampilkan
        : baris yang tidak cocok ditampilkan.
        $ cat karyawan.dat
        Cantika : wanita : Bogor : 2003
        Donita : wanita : Jakarta : 1979
        Leo : pria : Jakarta : 1995
        Yudi : pria : Bandung : 1999
        $ grep wanita karyawan.dat
        Cantika : wanita : Bogor : 2003
        Donita : wanita : Jakarta : 1979
        $ cat pegawai.dat
        Shelvi : wanita : Surabaya
        Betty : wanita : Medan
        Zaenal : pria : Cirebon
        Anita : wanita : Jakarta
        Ronald : Pria : Bogor
        $ grep pria karyawan.dat pegawai.dat
        Karyawan.dat : Leo : pria : Jakarta : 1995
        Karyawan.dat : Yudi : pria : Bandung : 1999
        Pegawai.dat : Zaenal : pria : Cirebon
        Pegawai.dat :
        Ronald : Pria : Bogor
        $ grep –h pria karyawan.dat pegawai.dat
        Leo : pria : Jakarta : 1995
        Yudi : pria : Bandung : 1999
        Zaenal : pria : Cirebon
        Ronald : Pria : Bogor
        REGULAR EXPRESSION
        • Ungkapan yang mengandung karakter-karakter yang mempunyai makna khusus.
        • Simbol-simbol yang digunakan dalam Regular Expression :
        No Simbol Arti

        1.
        Sembarang karakter tunggal
        Contoh
        E•a
        2. * Nol, satu atau beberapa karakter a*m
        yang ada di depan tanda
        3. [••] 4. [^••] Sembarang karakter yang terletak
        [eo]fi
        di dalam [ ]
        Sembarang karakter selain yang [^Bb]us
        terletak sesudah ^ di dalam [ ]
        5. ^
        6. $
        Di awal baris
        Akhir baris
        ^Pagi
        Pagi$
        Hasil
        Ela
        Ema
        am
        aim
        apel
        efi
        ofi
        Fus
        Gus
        Kus
        Pagi ini…
        …pagi
        Contoh :
        $ cat teman.dat
        Lintang
        Andika
        Abraham
        Cyndi
        Zaenal
        Anna
        Melani
        Fitriani
        Bidun
        Kartini
        $ grep ‘ani$’ teman.dat → mencari teman yang berakhiran ‘ani’
        Melani
        Fitriani
        $ grep ‘^[k••z]’ teman.dat
        Lintang
        Zaenal
        Melani
        Kartini
        $ grep ‘^••••$’ teman.dat → mencari teman yang hanya terdiri dari 4 karakter
        Anna
        $ grep ‘tang$’ teman.dat → mencari …….
        → mencari teman yang berawalan k sampai z

  66. asep agung hardiansyah Says:

    urang jampang sadayana hayu urang sami2 pajuken daerah urang. upami te ku urang bade kusaha dei di pajukenana.

  67. rachamat_virza Says:

    asskum warga jampang kuloon
    urang jampang kuloon hayuu urang maju bareeng2,muntiasamah ngadamel perkumpulan urang jampang anu ka karota…supados lewih erat….ORANG JAMPANG SUKSES TERUS OK!

  68. asep cickamt Says:

    hayu atuh urang maju bareng….
    sok atuh direncanakeun kumpul bareng…
    dimana kituh (maksadna bade kumpul di jakarta, bandung dll).

    salam,

    asep Cickmat


  69. punteun abdi Rini Setiawati kantos sakola sd di cisuru jampang kolon Angkatan 80 ,wargimah sma jampang kolon thn 86 Bpk Haji Ipoh Ibarim nu calikna di belakang kantor agama, hoyong ngagabung deui urang jampang kulon teh sataun sakalimah osok uih kalembur bari jarah ka aki/ninik di cibodas ,punteun di bandungna di mana…?, ari abdimah bumi di riung bandung 022 7535941 / 022 5222459 hatur nuhun ..

    1. asep cickmat Says:

      Teh Rini lebaran ieu uih ka Jampang teu….?


  70. beuhhh aya geuning blog pajampangan … kopdar blogger jampang atuhhh


    1. Sok atuh urang kawitan kopdar satuju pisan kang,komo deui urang gemakeun mengenai penting na dunia IT nya sareng Linux Na.

      Nepang keun heula Firman Ti KP TEGAL PANJANG

  71. rahman Says:

    mudah-mudahn blog ieu makin rame…
    jeung tong angin-anginan postingna ath…

  72. wiwin Says:

    punten ka sadayana wargi2 anu kawit ti smp jampang bade ankatan sabaraha wae di harturanan linggih di smpn jampang kulon dinten minggu 2 dinten tos boboran informasi iye tikang yudi putara na pak guru tursih

  73. Tutang Says:

    Insya Allah, saya tahu angkatan sabaraha poho, jigana mah tahun 1978 uey

  74. TUTANG Says:

    UNDANGAN “REUNI AKBAR” SMP NEGERI JAMPANGKULON, MINGGU TANGGAL 12 SEPTEMBER 2010. TEMPAT SMP NEGERI JAMPANGKULON (CIBARUSAH). MOHON KEPADA TEMAN2 DI BLOGS INI SUPAYA MENYEBARKAN INFORMASI INI KE TEMAN YANG ANDA KETAHUI ALAMAYNYA

  75. iwan sugriwan Says:

    duh… reueus.. ngaos komentar ti para kanca wargi ti pajampangan..

    salam baktos ka sadayana.. Rahmat Allah kanggo uran sadayana.

    pun,

    iwan suriwan
    kp. cijorong rt.8/6 bojongsari jampangkulon

  76. iwan sugriwan Says:

    duh… reueus.. ngaos komentar ti para kanca wargi ti pajampangan..

    salam baktos ka sadayana.. Rahmat Allah kanggo urang sadayana.

    pun,

    iwan sugriwan
    alumni 97 sman 1 jampangkulon sukabumi

    [alamat di jampang]: kp. cijorong rt.8/6 bojongsari jampangkulon

    1. Anonymous Says:

      muhun iraha urang bade ngumpul ngabangun jampang..tepangkeun nandi
      tea anu jangkung

  77. muraicucak Says:

    Pada kemana nih. Koq nggak ada yang “comment”

  78. asep cickmat Says:

    muhun kang…parantos pada uih ka lembur panginten nya….

  79. TUTANG Says:

    Pada kamana nih, apa udah pada mudik? Nggak ada satu pun yang OL. Di FB juga nggak ada. Sok atuh urang reuni tanggal 12 September 2010 di SMPN Jampangkulon (Cibarusah) semua angkatan.

  80. asep cickmat Says:

    parantos seueur daftar teu Kang….?

    btw, ari lapangan bola cibarusah masih aya teu nya….? apan kapungkur mah eta teh paranti sagala kagiatan kec, jampang nya…

    khusus kango teh Rini…abdi mah linggihna di cilegon….
    kanggo kasadayana upami bade ngahubungan ka abdi ieu no. tlp. kantor : 0254-601066 ext. 2266…email : asep-c@tripolyta.com

    1. Change go Says:

      Sep.E-mail nya masih Valid teu ? naha mental wae di kirim email.
      Jampangna di palebah mna ?
      Cilegonna palegh mna ?
      Ari Edi Nirwana msh aya di Tripolya teu ?
      Nuhun

  81. TUTANG Says:

    Lapangan udah jadi Rumah Sakit Jampang dulur

  82. asep cickmat Says:

    teras upami lapangan bolana dialihkeun kamana atuh kang….?


  83. Kurang apal Djang, akang da nembe atuh, ari sadidinten mah akang teh di Shanghai.

    1. ade Says:

      punten iue simkuring nepangkeun kasadayana dulur2 nu aya di jampang kulon sareng hususna alumni smpn jampang angkata 87/88

  84. asep cickmat Says:

    upami te aya gentosna atuh da nyaah eta lapanganna nya…

    geuningan tebih Kang, leres ieu teh Kang…?
    lebaran teu uih ka lembur Kang…?

  85. asep cickmat Says:

    meni sepi pisan geuningan nya…
    parantos aruih ieu teh nya…?

  86. iwan sugriwan Says:

    punten abdi mah ngiring bingah mugia aya dina kasalametan tur ridho ALLAH SWT.sareng ikhlasna urang sadaya…lam pangwanoh haturnuhun.

  87. yana suryana Says:

    saya teh mau tanya ka kang tutang lulusan taun sabarahanya ari smp na? dan di jmpgnya dmn rmhnya? saya lulusan th 86’87…hatur nuhun…

    1. ade Says:

      punten abdi bade naros ari kang yana ti jampangna dipalih mana? dupi abdi mah tileuwinanggung,Bojongsari angkatan smpn thn 87-88 bilih bade tlp 081310954256


  88. Lulusan tahun 1978, ti Cikadu. Pun Nini di Leuwinanggung abdi oge. Nini Titi

  89. Yanto Says:

    Mohon bantuannya bapak/ibu yang tahu no telp. keluaga Bpk Sujana pensiunan pegawai kecamatan jampang kulon(putra/putrinya : bpk Asep atau Entin Hartini Sujana) alamatnya Cijorong Rt1/6 Bojongsari Jampang Kulon . Terakhir ketemu di Cijorong tahun 1993 semoga semuanya tetap sehat. Amiin

    Terima kasih atas bantuannya, semoga bisa bersilaturahmi.

    Yanto 08161429150

    1. ade Says:

      mas kemarin tlp sy ya maaf sy lg dijln,kalau no tlp bpk Asep dan Entin sy tdk tau,tapi inzyaalah klau pulang ketemu akan sy smpaikan,tapi kalau boleh tau mas yanto skrg ada dimana dan ada hub.kluarga? terimakasih

  90. yanto Says:

    Terima kasih kang Ede, alhamdulillah sudah ketemu teleponnya bapak Sujana. Salam untuk keluarga kang Ade.

    1. ade Says:

      oo…yah syukurlah,salam kembali mas.


  91. Sampurasun nepangken heula ach,,,nami firman ardiansyah tapi rerencangan di kota mah nyebat na teh Abang jampang .ich mentang”saya teh urang jampang.

    Kang Yusup sareng Kang deris.ku ayana blog pajampang ieu abdi tiasa silaturahmi sareng berbagi.

    1. ade Says:

      punten ka kang firman dupi ti jampangna ti palihmana nya,sareng ari dikota linggih dimana oge,simkuring ge ieu teh nuju merantau diJakarta,

      1. Anonymous Says:

        Kang Ade abdi mah linggih na di Kp Tegal Panjang,peloksok pisan eung hehehe.kumaha atuh daramang sadayana urang jamapang???Go OpenSource


      2. Kang Ade di jakarta linggih dmn? No Telp.02195393945 ieu telpon abdi kang.

  92. Tutang Says:

    Hayu urang mudik atuh

  93. socha indra permana arrahman Says:

    asalamua’laikum..sampurasun kalang jampang sadayana…nepangkeun kami orok jampang nu reuseup nyucruk sajarah pajampangan…menurut sajarah sunda wiwitan..ngaran jampang dicandak ti hiji batara gudang ilmu panemu..aya 5 batara di ageman sunda buhun(padjajaran)..SYANGHYANG BATARA GURU MURBAWISESA DIJAMPANG..salah sahiji batara5 nu ngaheuyeuk pakuan galuh padjajaran.nu dipercanteun luluhur kuta jero..kiwari pajampangan,,nu ngagalur tiujung kulon dugi ka cilacap..menurut carita prabu jampang manggung,nu patilasana dicaringin kurung..katut babad prabu sedah nusia mulya siliwangi /dewa denuh,nu linggih di leweung larangan teugal buleud..masih seueur kalang jampang manggung nu dicatet dibuku simkuring..sampurasun .

  94. Anonymous Says:

    kade urang ulah poho tali wiwitan jeung purwa daksi…seueur karuhun jampang manggung…baheula pamimpin nu diseganai ditanah pajampangan sok disebat BATARA GURU DIJAMPANG…MUGIA AYEUNA LAHIR PARA BATARA GURU NU TIASA NGAHEUYEUK PAJAMPANGAN KATUT SABUDEUREUNA..nu kiwari tinggal sajewok ka urugan kamunafikan katut kasombongan sareung ka angkara murkaan..seueur orok jampang nu bau disebut urang jampang…carita jampang betawi pun bermula dari 12 sancang pajampangan binaan eyang batara denuh..dimana eta satria bubuara didinya nami jampang manggung…bukti nyata ayeuna pek ku arandika tingali tur catat na sanu bari..yen karuhun urang tos tandang makalangan ratusan bahkan ribuan thn…da nu buka kota sukabumi ge..eyg karma sutha asli tidaratan cikaso..ngaran sukabumi ti eyg kuda lalean nu linggih di caringin kurung,jampang tengah. kuda lalean akhirna jadi raja dipanjalu…PRABU BOROSNGORA /BATARA GURU DIJAMPANG NITIS. Menurut sejarah krajaan galuh..sok pedar sadulur.


  95. DERIS suamina unit sanes?
    yusuf kakana dewi nya?
    nepangkeun abdi alumnus 2000.
    urang leuwinanggung-bojongsari.
    wss


  96. neupangkeun abdi alumnus SMUNJAK 2000 urang Leuwinanggung-bojongsari.wss

  97. aajampang Says:

    sok urang ngempel

  98. Anonymous Says:

    kenalkeun abdi nandi urang talagasari budak wa dadang (alm) ayeuna nuju dijakarta keur gawe euy…

  99. Gloria_nili Says:

    hi hi puffy ami yumi porn gay guys having romantic sex zack and miri make a porno stacey antanella barber sex pics get up like a sex machine free video porn websites blowjobs hottest pics hq videos bbw porn net free sex videos kinky fetish porn action porn version pirates of the caribbean fucked asleep porn sexual humiliation porn vintage pinup artists and porn death note hentai pics download 3gp porn movies free tegan girl pornstar fresno girls in porn gently inserted himself into her ass bill harrison porn star

  100. Gigin Ginanjar Says:

    assalamualaikum,
    sampura Sun Baraya sadayana anu aya didaerah Tanah Jampang Surade,
    nepangkeun Nami abdi kakasihna Gigin Ginanjar jajaka Ti Wilayah Parahyiangan Timur Wilayah tanah Sumedang Rarang.
    Unjuk salam ka sadayana para kasepuhan sareung nonoman anu Aya di Tanah jampang Surade.
    jisim abdi dongkap ka ieu Blog kahiji silaturohim ka sasama Umat kanjeng Rosululloh Saw sareung sareung saterasna meungkeut tali kakaluwargaan sasama wilayah tanah pasundan.
    hatur nuhun kasadayana para wargi anu aya di tanah jampang surade atos nyumanggakeun ngoment dina ieu blog.
    wassalamualaikum wr.wb

  101. andrian Says:

    TiNgkatkan kreativitas anak jampang,,,


  102. Jampang kulon tempat lahir urang sadaya yu atuh mumule sareng pusti-pusti ke endahan nu aya di lembur urang nya.

    Firman Ardiansyah
    TegalPangjang
    Ponpes Nurul Iman

  103. Tutang Says:

    Sok atuh urang kumpul. No HP abdi 08121100021

  104. Ruswandi(dok) Says:

    sampurasun dulur sadaya nepangkeun abdi urang ciracap….!bade tumaros pami di jkrta aya paguyuban urang pajampangan teu?tlong info nya ya…..

  105. Anonymous Says:

    Kayaknya ada. Di Bogor juga ada bos

  106. bony Says:

    ikut gabung kang


  107. Aduh kamarana atuh gening simpe pisan ?????Yu atuh urang rameken pajampangan teh linggih heula atuh http://www.bejatijampang.wordpress.com

  108. Ujat Says:

    Aslkum,.
    hallo frend, masih ingatkah dengan UJAT anak cikadu, teman sekolah, dan mengaji di masjid cikadu??

  109. Anonymous Says:

    Ingat Bos. Apa khabar. Di mana ayeu teh bos.

  110. faisal Says:

    ngiring gabung kang,,,,

  111. faisal Says:

    punten ka sdayana,,, di antara akang” sma teteh” di atas,,, da ga yng mrantau/ tinggal nya di daerang tangerang,,??

    1. Altar King Says:

      abdi linggih di tangerang kang, mangga tiasa japri kanggo komunikasi

      Invitation for Wealth & Business Training Drop Email to quadrant.intl@gmail.com

      Find Us On:
      fb.com/QuadrantInternational
      twitter.com/Quadrant_Intl

  112. Anonymous Says:

    muhun hayu ath urang sasarengan urang pajuken jampang urang, ulah araya d kota wae mening ge kampung urang jadiken kota ok! sareng tubagus talagamurni cibitung urang jampang nya.alumni MAN SURADE 99

  113. Brajamusti Says:

    Wargi Cianjur Wios Teu Ngiringn Kempel…???
    Sim Abdi Asli Wargi Cianjur Khususna Daerh Kec.Karang Tengah Des.Sukasari….

  114. deris Says:

    a kumaha a ci seumpur amannnnnnn?

  115. CEPRUDI Says:

    KECAP BUBKA KEUR URANG SUNDA
    (di kutip tina obrolan menurut sepuh kuring)
    punten upami lepat…….!

    UMUM NO KOMEM

    Sampurasun kapara dulur…….!
    Pun sampun sampurasun anu kasuhun, nyanggakeun salam Ta’dzim.
    Sejak nyuhunkeun hampunten, Permisi ka pribumi, ma’af kanu kagungan jagat, ampun nyamparalun kanu kagungan lembur, tabe kanu kagungan bale.
    Bilih kasabit ngaran alit, kasebat ngaran budak, disigeng ngarana ageung, katojo ngaran kolot, kapetik wiwitan, katilas larangan, cukup lumur jemar panghampura tina kabodohan abdi, nyuhun hampunten sadaya-daya.

    Malah mandar carita, nyawang lampah paripolah, pangharepan nu can karandapan.
    Bilih di tagih kuperwali, ditanya kupara dewata, mapai papatah carita,
    Urang nyukcruk galur nu kapungkur, napak lacak nubaheula, nalungtik lawang bukti. Atikan tiperwali, ajaran parapujangga.

    Hayu dulur sadayana urang gugah tanghykeun deui
    – Urang Jampang kudu Sabilulungan Pangkal Sabinarungan
    – Urang Jampang kudu Kebo mulih pakandangan
    – Kacai jadi saleuwi kadarat jadi sabadarat
    – Urang Jampang kudu ngahudang wayangkeun deui kabudayaan urang sunda hususna kabudayaan jampang manggung – Sukabumi – Jawabarat (hayu urang mumule)
    – Anu di lembur jeung nu di kota sarua ngahiji pikeun ngawangun Jampang Manggung

    Neda agung nya paralun neda maaf nya panghampura
    Sanes ngusik-ngusik nu keur calik, ngobah-ngobah nukeur tapa, tapi seja ngagugah tanghy kasadaya dulur anu di lembur, baraya nu di kota atawa di desa, kalayan nyukcruk galur nu kapungkur, mapai papatah carita……!

    “ Buhun di susuhun sara di babawa “

    “ ya allah yafattahu yarojaku ya ghoniyyu ya mughni “

    “hu amhu robbahu, Jalla jalaluhu, qobbul alamina waqobbul alahajatina”

    Ieu kecapna kolot :

    Bulkukus menyan kamanggung, nerus bumi aci dani marat langit, munjung kaula kanagara sampurna, nyimpang kabala kancana, ka alam padang ka poe panjang ka luluh asal tadi, kanagara tujung sampurna.

    haturanana ka :
    (hatur bhakti dumateng kanjeng gusti sinuhun sushunan rama eyang sepuh)
    Pangeran jampang manggung, Eyang canuran gagang, Eyang parabu bentang ayuna, raden Arya surya bima anu linggih di curug cikanteh, Eyang kosim ti citirem (eta di antawisna Pupuhu urang sadaya)

    “ Agung pang hapunten kanu ngasuh ka poaci patang puluh, ka poaci ramut geni, ka poaci cipta herang, ka poaci bunga kemang, ka poaci rumanangai, ka poaci sanghiayang sri, dangdayang tresna wati, dang dayang tresna rarang, anu reug-reug, anu pageuh, anu sampurdaning Allah, anu ngajadikeun kakuatan manusa, nusa tigangpuluhtilu bagawan nusawidaklima, anging mantena anu kuat di uji di coba di kaya-kaya, anging tinu gelis nyimaswati,

    Kasangratu balungbang putih nu linggih di kulit cai,
    ka sangratu balungbang buana nu calik di dasar cai,
    ka sangratu balungbang segara anu lalinggih di dasar laut,

    Panutup teguh maring ingsun johar ya allah.

    Ti kenca palaputra menta diraksa nyawa
    Tu katuhu palaputra nyuhunkeun diraksa roh
    Ti hareup palaputra nyuhunkeun diraksa pangawaruh
    menta di aping di jarring sapangersa kanu kawasa.
    Nyanggakeun sapangersa bur bodas, bur hideung, bur beurem, bur koneng, bray caang bray narawangan, naratas jalan kahiyangan, hirup sinareng hurip insun sapangersa…..!
    Hatur bhakti dumateng kanjeng gusti, sinuhun susuhunan rama eyang sepuh para karuhun, adam adamuhu, jalla jalaluhu, ki alam buana babu hawa kang barang gumelar.

    Panutup teguh maring ingsun johar ya allah.
    Alfatihah ………….

  116. CEPRUDI Says:

    Sampurasun ka para dulur saday ……..!
    upami aya anu gaduh atanapi terang sejarahna Jampang manggung sok atuh terbitkeun, sangkan urang jampang terangeun kana sajarah, apal kana purwa caraka, purwa calagara, aaaaahhhhhhhhh…… pkonamah jadi murwa sadaya-daya weh,,,,,
    utamina kange ngagugah tanghykeun Jampang manggung…….
    haturnuhun………..
    Sampurasuuuuunnnn……..!


  117. KECAP BUBKA KEUR URANG SUNDA
    (di kutip tina obrolan menurut sepuh kuring)
    punten upami lepat…….!

    UMUM NO KOMEM

    Sampurasun kapara dulur…….!
    Pun sampun sampurasun anu kasuhun, nyanggakeun salam Ta’dzim.
    Sejak nyuhunkeun hampunten, Permisi ka pribumi, ma’af kanu kagungan jagat, ampun nyamparalun kanu kagungan lembur, tabe kanu kagungan bale.
    Bilih kasabit ngaran alit, kasebat ngaran budak, disigeng ngarana ageung, katojo ngaran kolot, kapetik wiwitan, katilas larangan, cukup lumur jemar panghampura tina kabodohan abdi, nyuhun hampunten sadaya-daya.

    Malah mandar carita, nyawang lampah paripolah, pangharepan nu can karandapan.
    Bilih di tagih kuperwali, ditanya kupara dewata, mapai papatah carita,
    Urang nyukcruk galur nu kapungkur, napak lacak nubaheula, nalungtik lawang bukti. Atikan tiperwali, ajaran parapujangga.

    Hayu dulur sadayana urang gugah tanghykeun deui
    – Urang Jampang kudu Sabilulungan Pangkal Sabinarungan
    – Urang Jampang kudu Kebo mulih pakandangan
    – Kacai jadi saleuwi kadarat jadi sabadarat
    – Urang Jampang kudu ngahudang wayangkeun deui kabudayaan urang sunda hususna kabudayaan jampang manggung – Sukabumi – Jawabarat (hayu urang mumule)
    – Anu di lembur jeung nu di kota sarua ngahiji pikeun ngawangun Jampang Manggung

    Neda agung nya paralun neda maaf nya panghampura
    Sanes ngusik-ngusik nu keur calik, ngobah-ngobah nukeur tapa, tapi seja ngagugah tanghy kasadaya dulur anu di lembur, baraya nu di kota atawa di desa, kalayan nyukcruk galur nu kapungkur, mapai papatah carita……!

    “ Buhun di susuhun sara di babawa “

    “ ya allah yafattahu yarojaku ya ghoniyyu ya mughni “

    “hu amhu robbahu, Jalla jalaluhu, qobbul alamina waqobbul alahajatina”

    Ieu kecapna kolot :

    Bulkukus menyan kamanggung, nerus bumi aci dani marat langit, munjung kaula kanagara sampurna, nyimpang kabala kancana, ka alam padang ka poe panjang ka luluh asal tadi, kanagara tujung sampurna.

    haturanana ka :
    (hatur bhakti dumateng kanjeng gusti sinuhun sushunan rama eyang sepuh)
    Pangeran jampang manggung, Eyang canuran gagang, Eyang parabu bentang ayuna, raden Arya surya bima anu linggih di curug cikanteh, Eyang kosim ti citirem (eta di antawisna Pupuhu urang sadaya)

    “ Agung pang hapunten kanu ngasuh ka poaci patang puluh, ka poaci ramut geni, ka poaci cipta herang, ka poaci bunga kemang, ka poaci rumanangai, ka poaci sanghiayang sri, dangdayang tresna wati, dang dayang tresna rarang, anu reug-reug, anu pageuh, anu sampurdaning Allah, anu ngajadikeun kakuatan manusa, nusa tigangpuluhtilu bagawan nusawidaklima, anging mantena anu kuat di uji di coba di kaya-kaya, anging tinu gelis nyimaswati,

    Kasangratu balungbang putih nu linggih di kulit cai,
    ka sangratu balungbang buana nu calik di dasar cai,
    ka sangratu balungbang segara anu lalinggih di dasar laut,

    Panutup teguh maring ingsun johar ya allah.

    Ti kenca palaputra menta diraksa nyawa
    Tu katuhu palaputra nyuhunkeun diraksa roh
    Ti hareup palaputra nyuhunkeun diraksa pangawaruh
    menta di aping di jarring sapangersa kanu kawasa.
    Nyanggakeun sapangersa bur bodas, bur hideung, bur beurem, bur koneng, bray caang bray narawangan, naratas jalan kahiyangan, hirup sinareng hurip insun sapangersa…..!
    Hatur bhakti dumateng kanjeng gusti, sinuhun susuhunan rama eyang sepuh para karuhun, adam adamuhu, jalla jalaluhu, ki alam buana babu hawa kang barang gumelar.

    Panutup teguh maring ingsun johar ya allah.
    Alfatihah ………….

    Sampurasun ka para dulur saday ……..!
    upami aya anu gaduh atanapi terang sejarahna Jampang manggung sok atuh terbitkeun, sangkan urang jampang terangeun kana sajarah, apal kana purwa caraka, purwa calagara, aaaaahhhhhhhhh…… pkonamah jadi murwa sadaya-daya weh,,,,,
    utamina kange ngagugah tanghykeun Jampang manggung…….
    haturnuhun………..
    Sampurasuuuuunnnn……..!


  118. Assalamuala’ikum.., kumaha urang Jampang..

    1. Change go Says:

      Damang bro

  119. Change go Says:

    Salam aza deh buat smua org Jampang
    Moga blog ini mnjadi ajang silaturahim dan mnjadi media yg Positif untuk saling Asah-asih & asuh.
    Nepangkeun Kuring Lahir thn 1964 ku paraji di Simpang Bungur kidulen cinagen. Disunatan ku bengkong salaherih
    Ker letikna tukang angon domba jng munding,ayena janten kuli macul.
    sakali dei salam kasadayana dulur-dulur pajampangan

  120. Syahdan zafier ananda budiara Says:

    Salam pangwanoh ka sadayana abdi ti bojong haur,,lengkong,,(kuring bangga janten urang. .jampang)

  121. Anonymous Says:

    Salam baktos ka sadaya sareung ngiring bingah aya blog’s anu tiasa jadi patali duduluran, heug atuh urang tingkatkeun dina mikawanoh anu tebih sareng anggang janten deuket ku ayana silaturahmi iyeu. Punten Sim kuring Ismail, ti kampung Warudoyong, Desa Waluran, Alumni SLTPN 1 jampang Kulon Angkatan 1999 ngiring nimbrung

  122. Anonymous Says:

    Salam baktos ka sadaya sareng ngiring bingah aya blog’s anu tiasa jadi patali duduluran, heug atuh urang tingkatkeun dina mikawanoh anu tebih sareng anggang janten deuket ku ayana silaturahmi iyeu. Punten Sim kuring Ismail, ti kampung Warudoyong, Desa Waluran, Alumni SLTPN 1 Jampang Kulon Angkatan 1999 ngiring nimbrung.

  123. Juanda Says:

    Duh Gusti nyanggakeun kasadaya-daya

  124. yogi Says:

    punten a abdi urng jampang tengah teu nanaon’t ngiringan blog ieu….

  125. ikbarmuhyi Says:

    Sampurasun,…
    punteun akang-akang abdi oge urang jampangkulon, bade ngiringan ngariunglah.
    Neupangkeun Mochammad Ikbar Muhyi Maulani ti Sukamanah,Bojonggenteng,Jampangkulon.
    Sono ka lembur.
    di Depok.

  126. Anonymous Says:

    punten akang bade ngiringan . urang lahir di surade tapi ayeuna tos jadi warga jogjakarta, insyaalllah jiwa jampang moal leungit.

  127. syahdan budiara Says:

    Salam kenal ti abdi urang bokonghaur,lengkong,,,,,hoyong ngiringan ngariung mumpulung srng papada urang jampang ahh,,,,, kumaha daramang lur,,,,??

  128. syahdan budiara Says:

    Salam kenal ti abdi urang bojonghaur,lengkong,,,,,hoyong ngiringan ngariung mumpulung srng papada urang jampang ahh,,,,, kumaha daramang lur,,,,??

    1. d2 Says:

      Ass,,, ngiring ngalangkung akh,,,
      Abdi d2 faisal asli ti cinagen 2 jampang kulon,,,
      Ayena nuju di daerah tangerang,,,
      Mna atuh urang jampang di tangerang??? Asa sorangan di tangerang ari eweh batur salembur mah,,,,

      1. Anonymous Says:

        Tangerangna palih mna?
        Mhun yeh asa nylira psan ngrantau teh.
        Kang urg ngdmel pguyuban w yu d tngerng
        Knggo prantauan urg sukbmi nu aya di tngerang.

  129. Anonymous Says:

    Aslmlkm wr.wb.

    Kmh urg jampang dramng?
    Irha jmpang bde jdi daerh otonom?
    Hyu urg dkung ku smudyna,jmpang jnten daerh otonom.

  130. ahmadi Says:

    Sy pengin bergabung dan sering tentang hukum islam

  131. Anonymous Says:

    http://referral.pokerboya.com/ref.php?ref=VALENT

    POKERBOYA merupakan suatu website poker online indonesia yang menyediakan permainan poker dengan menggunakan uang asli.

    Pokerboya berkomiten mengutamakan layanan terbaik dan server berkecepatan tinggi untuk semua member indonesia poker. Banyak dari member indonesia yang sudah bergabung di pokerboya.com dan merasakan kenyamanan bermain di pokerboya.

    1000% no robot, Player VS Player, proses deposit dan withdraw yang cepat, min deposit hanya Rp 25.000,- serta pelayanan dari operator yang sangat ramah. Tunggu apalagi ayo segera bergabung di pokerboya.com dan rasakan bedanya dari poker yang lain. Klik link diatas untuk bergabung.


  132. http://referral.pokerboya.com/ref.php?ref=VALENT

    POKERBOYA merupakan suatu website poker online indonesia yang menyediakan permainan poker dengan menggunakan uang asli.

    Pokerboya berkomiten mengutamakan layanan terbaik dan server berkecepatan tinggi untuk semua member indonesia poker. Banyak dari member indonesia yang sudah bergabung di pokerboya.com dan merasakan kenyamanan bermain di pokerboya.

    1000% no robot, Player VS Player, proses deposit dan withdraw yang cepat, min deposit hanya Rp 25.000,- serta pelayanan dari operator yang sangat ramah. Tunggu apalagi ayo segera bergabung di pokerboya.com dan rasakan bedanya dari poker yang lain. Klik link diatas untuk bergabung.

  133. Anonymous Says:

    nepangken kuring alumni 95 baraya

  134. iwan Says:

    Ass. Wrb.

    Saya alumni SMA JKP tahun 88/89. nami Iwan Juandi Ismail pami aya nu emut sok diantos di firda_ismail@yahoo.com

    Salam

  135. utom Says:

    ass nepangkeun nami abdi utom ,, ti jampang tengah bojong lopang salam gabung we kanggo sadayana ,, salam ka urang jampang

  136. fachri Says:

    salam kenal dari orang jampang kulon yg lagi di perantauan

  137. fachri Says:

    salam kenal

  138. pian maulana gasentra Says:

    sampurasunnnn ka urang jampang sadayana…
    simkuring pian ti GASENTRA Pajampangan bade nguningakeun.. wirehna parantos dirilis album pop sunda pajampangan dimana eta album ngangkat hususna wisata sareng kaayaan di jampang..diantawisna mungkin aya nu tos uningan dina kawih lagu JAMPANG TANDANG sareng JALAN KAJAMPANG..
    tah eta sadayana karya simkuring salaku urang jampang nu hyong pisan ngaropea sareng nanjeurkeun seni sunda di pajampangan… manga ka urang jampang saengalna wanohkeun kana karya putra pajampangan..
    yu urang dukung urang pajukeun jampang sangkan jadi nyongcolang dimana-mana…wassalam….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.